Basisschool

IMG_5251

Activiteiten in het klimbos zijn een echte aanrader voor alle scholen. Kinderen komen in ons land niet vanzelfsprekend in contact met de natuur. Toch is dat contact heel waardevol. Natuur is in de eerste plaats gewoon leuk voor de kinderen, maar heeft ook allerlei positieve effecten op hun gezondheid en ontwikkeling. Spelen in de natuur stimuleert hun creativiteit en sociale intelligentie.

Samen met Staatsbosbeheer willen we kinderen stimuleren in de natuur te komen spelen, ervaren en leren.


Klimmen voor groep 3 t/m 6

Groepsprijs: € 9,00 p.p.
Duur: 1 uur

De kinderen worden ontvangen nabij de excursieschuur door een instructeur. Gezamenlijk gaan ze naar het klimbos waar de kinderen hun gordel en zekeringsysteem ontvangen. Onder leiding van de instructeur oefenen de kinderen met hun zekeringssysteem. Als iedereen snapt hoe ze moeten klimmen en kunnen veilig werken met het zekeringsysteem, gaan ze zelf klimmen o.l.v. eigen begeleiders. Er mag geklommen worden op het kids parcours.

Regels klimmen (groep 3 t/m 6):
 • Minimaal 2 begeleiders per 10 kinderen in de leeftijd 5 t/m 8 jaar. Zij blijven op de grond om te begeleiden.
 • Minimaal 15 kinderen per groep.
 • Deelnemers moeten minimaal 1.15 m lang zijn om mee te kunnen klimmen.

Suggesties voor een dagje weg >>>


Klimmen basis groep 7 en 8

Groepsprijs: € 15,00 p.p.
Duur: 2 uur

IMG_0897De kinderen worden ontvangen nabij de excursieschuur door een instructeur. Gezamenlijk gaan ze naar het klimbos waar de kinderen hun gordel en zekeringssysteem ontvangen. Onder leiding van de instructeur oefenen de kinderen op het oefenparcours. Als iedereen snapt hoe ze moeten klimmen en kunnen veilig werken met het zekeringssysteem, gaan ze zelf klimmen o.l.v. eigen begeleiders. Er mag geklommen worden op de groene en blauwe parcoursen (parcours 1 – 4).

Regels klimmen groep 7 en 8
 • Minimaal 2 klimmende begeleiders per 15 kinderen
 • Minimaal 15 kinderen per groep
 • De begeleiders klimmen mee op basis van het jeugdtarief.
 • Deelnemers moeten minimaal 1,30 m lang zijn om mee te kunnen klimmen

Klim- en bos dagarrangement

Groepsprijs: € 21,00 p.p.
Duur: 4 uur

luchtfoto kop schouwenIn dit arrangement zit het klimmen basis & bos- en strandtocht van Staatsbosbeheer. Ga met de boswachters van Westerschouwen op pad langs het Noordzeestrand. Zij passen de route en het programma op het seizoen aan. De gidsen nemen ook boekjes en kaarten mee. Zo weet je gelijk wat je op het strand gevonden hebt.

Voor meer suggesties in activiteiten en arrangementen: Zeeuwse Gasten

Voor bovenstaande prijzen gelden de volgende voorwaarden:

 • Materiaal en instructie zijn bij de prijs inbegrepen
 • We geven geen korting op korting in de prijzen
 • Vooraf reserveren is noodzakelijk
 • Prijzen zijn inclusief btw

Overige suggesties voor kinderen:

Dierenvriendjespad

(Kinderen in de leeftijd tussen 7 en 12 jaar)
Met een natuurgids van Staatsbosbeheer op stap in de boswachterij Westerschouwen. Onderweg uitleg over het dierenleven, de planten, bomen en paddenstoelen ( als die er op dat moment zijn) Voelen, ruiken en zien. Afhankelijk van de weersomstandigheden ook een bezoek aan het strand op zoek naar strandvondsten. Kinderen zijn zelf actief bezig. Tijdsduur tussen 1 en 2 uur.

Kabouterpad

(kleuters van 4 tot 6 jaar)
Met hulpkabouters van Staatsbosbeheer op zoek naar een lekker en beschut plekje in boswachterij Westerschouwen. Daar wordt op een veldje het spel uitgezet. Kinderen gaan met een ouder of begeleider  de verschillende kabouter opdrachtjes uitvoeren. Kinderen zijn actief bezig. Tijdsduur tussen 1 en 1½ uur.

Trampolinecentrum Westenschouwen

Ook verhuur van gezinsskelters.
Meer info: trampoline centrum


Klimbos tickets

Klimbos Zeeuwse helden cadeaubon!

CADEAUBON KOPEN

Iemand verrassen, bedanken of gewoon een leuke verrassing geven? Geef de Klimbos Zeeuwse Helden cadeaubon!

De cadeaubon is makkelijk online te bestellen, u kiest voor welke leeftijdscategorie u de bon wilt aanschaffen en ontvangt hem u direct op het opgegeven mailadres. De cadeaubonnen zijn 24 maanden geldig vanaf de datum van aankoop.


ZIE OOK…