Veel gestelde vragen

 1. Waar vind ik jullie park?
 2. Moet er worden gereserveerd?
 3. Het is slecht weer of er wordt slecht weer verwacht, wat nu?
 4. Hoe zwaar is het klimmen?
 5. Hoe is het klimmen opgebouwd?
 6. Wat is het kleding advies?
 7. Moet er een parcours worden gekozen?
 8. Hoeveel meeklimmende begeleiders zijn er nodig bij een kinderfeestje?
 9. Hoe zit het met begeleiding van kinderen?
 10. Wat kunnen wij nog meer doen, behalve klimmen?
 11. Moet je ook betalen als je alleen wilt kijken?

1. Waar vind ik jullie park?

Ons park ligt in de het bosgebied van Westenschouwen, Zeeland. Meer informatie over de route naar het bos.

2. Moet er worden gereserveerd?

Groepsarrangementen, buiten onze openingstijden, dienen altijd gereserveerd te worden. Dit kan via de email of telefonisch op 0111-450045. Wil je met een paar mensen (bijvoorbeeld gezin) komen klimmen tijdens onze openingstijden, dan is reserveren wel verstandig, om zeker te kunnen zijn om te klimmen op het gewenste tijdstip.

3. Het is slecht weer of er wordt slecht weer verwacht, wat nu?

Bij een beetje regen gaat het klimmen gewoon door, je kunt hiervoor de kleding aanpassen. In het bos ben je meer beschut tegen de elementen regen en wind. Bij extreme omstandigheden (onweer, storm of slagregens en hagel, etc ….) kunnen we in overleg het klimmen annuleren of de afspraak verplaatsen. Mocht het weer tijdens het klimmen plotseling erg verslechteren dan heeft de parkmanager het recht om het park (tijdelijk) te sluiten. Afhankelijk van de reeds verstreken klimduur vindt er wel / geen restitutie van entreegeld plaats.

4. Hoe zwaar is het klimmen?

Op zich kan iedereen die normaal functioneert deel nemen aan het klimmen. Voor de moeilijkere parcoursen is enige conditie en / of lenigheid wel handig. Deelnemers met een verstandelijke of lichamelijke beperking mogen alleen deelnemen onder persoonlijke begeleiding.

5. Hoe is het klimmen opgebouwd?

Je wordt minimaal 15 minuten voor aanvang van het programma verwacht bij onze ontvangstruimte. Hier kan er betaald worden, nog gebruik worden gemaakt van het toilet, etc.
Vervolgens loop je naar het klimbos, waar je uitleg krijgt over de klimgordel en het zekeringssysteem, daarna ga je oefenen op het instructie parcours. Na afloop van de instructie heb je twee uur tijd om te klimmen. Na deze twee uur moet het materiaal weer worden ingeleverd.

6. Wat is het kleding advies?

Wij adviseren kleding aangepast aan de weersomstandigheden. De kleding moet niet te strak zitten. Er moeten (stevige) dichte schoenen worden gedragen. Slippers en sandalen zijn niet toegestaan. Deelnemer met lang haar, draagt dit in een staart. Geen lange kettingen, grote oorbellen of sjaals etc dragen.

7. Moet er een parcours worden gekozen?

Nee, er zit een opbouw in de parcoursen die gedaan kunnen worden. Je begint eenvoudig en het wordt steeds uitdagender. Na afloop van de instructie heb je twee uur klimtijd. In deze tijd kan een vlotte klimmer 3 parcoursen doen.

8. Hoeveel meeklimmende begeleiders zijn er nodig bij een kinderfeestje?

Dit hangt af van de leeftijd van de kinderen. Bij de leeftijden 8 – 10 jaar, klimmen er minimaal 2 volwassenen (18+) mee per 8 kinderen. In de leeftijdscategorie 11 en 12 jaar volstaat 1 begeleider op max 8 kinderen, indien de kinderen zelfstandig kunnen klimmen. Deze volwassenen betalen dezelfde arrangementprijs als de kinderen.

Voor de stoere kids party (parcours lichtgroen) moeten er minimaal 2 volwassenen vanaf de grond assisteren of mee klimmen per 8 kinderen. Als de volwassenen mee klimmen, betalen zij dezelfde prijs als de kinderen.

9. Hoe zit het met begeleiding van kinderen?

Kinderen van 8 t/m 10 jaar mogen alleen onder begeleiding van een meeklimmende volwassene (18+) deelnemen. Een volwassene mag maximaal 2 kinderen begeleiden. Voor het kids parcours (lichtgroen) en de leeftijden 5 t/m 8 jaar geldt dat er een volwassene vanaf de grond moet mee lopen om ze te begeleiden. Deze volwassene mag ook mee klimmen en betaald dezelfde prijs. 1 volwassene mag maximaal 2 kinderen begeleiden.

Voor schoolklassen en kinderfeestjes maken we hiervoor aparte afspraken.

10. Wat kunnen wij nog meer doen, behalve klimmen?

Behalve klimmen kan je bij ons terecht voor complete dag. Arrangementen inclusief lunches en/of barbecues en buffetten. Zijn er mensen in de groep die niet durven of kunnen klimmen? Ook dat is geen probleem. Via Zeeuwse Gasten vind je nog veel meer mogelijkheden.

11. Moet je ook betalen als je alleen wilt kijken?

Ons bos is volkomen open. Dit betekent dat toeschouwers niet hoeven te betalen. Alleen als je klimt, betaal je entree.


DIRECT ONLINE RESERVEREN

Of reserveer telefonisch:

0111-450045


Nieuw! De Klimbos Zeeuwse helden cadeaubon!

Iemand verrassen, bedanken of gewoon een leuke verrassing geven? Geef de Klimbos Zeeuwse Helden cadeaubon! De cadeaubon is te koop bij de receptie tijdens de reguliere openingstijden.

Het is ook mogelijk de cadeaubon(nen) te bestellen via de email. Deze wordt dan binnen 2 werkdagen per post verzonden. Onze cadeaubonnen hebben geen verloopdatum, wel zo makkelijk! Je kan een bon kopen van € 15,00, 25,00 en € 50,00