Veel gestelde vragen

 1. Waar vind ik jullie park?
 2. Moet er worden gereserveerd?
 3. Het is slecht weer of er wordt slecht weer verwacht, wat nu?
 4. Hoe zwaar is het klimmen?
 5. Hoe ziet een dagje klimbos er uit?
 6. Wat is het kleding advies?
 7. Moet er een parcours worden gekozen?
 8. Hoeveel mee klimmende begeleiders zijn er nodig bij een kinderfeestje?
 9. Hoe zit het met begeleiding van kinderen?
 10. Wat kunnen wij nog meer doen, behalve klimmen?
 11. Moet je ook betalen als je alleen wilt kijken?
 12. Kan ik bij het klimbos pinnen?

1. Waar vind ik jullie park?

Ons park ligt in de het bosgebied van Westenschouwen, Zeeland. Meer informatie over de route naar het bos.

2. Moet er worden gereserveerd?

Groepsarrangementen, buiten onze openingstijden, dienen altijd gereserveerd te worden. Dit kan via de email of telefonisch op 0111-450045. Wil je met een paar mensen (bijvoorbeeld gezin) komen klimmen tijdens onze openingstijden, dan is reserveren wel verstandig, om zeker te kunnen zijn om te klimmen op het gewenste tijdstip.

3. Het is slecht weer of er wordt slecht weer verwacht, wat nu?

Bij een beetje regen gaat het klimmen gewoon door, je kunt hiervoor de kleding aanpassen. In het bos ben je meer beschut tegen de elementen regen en wind. Bij extreme omstandigheden (onweer, storm of slagregens en hagel, etc ….) kunnen we in overleg het klimmen annuleren of de afspraak verplaatsen. Mocht het weer tijdens het klimmen plotseling erg verslechteren dan heeft de parkmanager het recht om het park (tijdelijk) te sluiten. Afhankelijk van de reeds verstreken klimduur vindt er wel / geen restitutie van entreegeld plaats.

4. Hoe zwaar is het klimmen?

Iedereen die aan de deelname criteria voldoet kan deel nemen aan het klimmen. Voor de moeilijkere parcoursen is enige conditie en / of lenigheid wel handig. Deelnemers met een verstandelijke of lichamelijke beperking mogen alleen deelnemen onder persoonlijke begeleiding.

5. Hoe ziet een dagje klimbos er uit?

Je wordt minimaal 15 minuten voor aanvang van het programma verwacht bij onze ontvangstruimte in de Gasthut. Hier kan er betaald worden, nog gebruik worden gemaakt van het toilet, etc.
Vervolgens loop je naar het klimbos, waar je in een groep uitleg krijgt over de klimgordel en het zekeringssysteem, daarna ga je oefenen op het instructie parcours. Inclusief instructie heb je 2,5 uur de tijd om te klimmen. Na deze 2,5 uur moet het materiaal weer worden ingeleverd.

6. Wat is het kleding advies?

Wij adviseren kleding aan te passen aan de weersomstandigheden. Wij adviseren makkelijk zittende kleding te dragen, waarin je goed kan bewegen. Er moeten (stevige) dichte schoenen worden gedragen. Slippers en sandalen zijn niet toegestaan. Deelnemer met lang haar draagt dit in een staart. Geen lange kettingen, grote oorbellen, sjaals etc. dragen.

7. Moet er vooraf een parcours worden gekozen?

Nee, er zit een opbouw in de parcoursen die gedaan kunnen worden. Je begint eenvoudig en het wordt steeds uitdagender. Na afloop van de instructie heb je twee uur klimtijd. In deze tijd kan een vlotte klimmer 3 parcoursen doen.

8. Hoeveel klimmende begeleiders zijn er nodig bij een kinderfeestje?

Dit hangt af van de leeftijd van de kinderen. Bij de leeftijden 8 – 10 jaar, klimmen er minimaal 2 volwassenen (18+) mee per 8 kinderen. In de leeftijdscategorie 11 en 12 jaar volstaat 1 begeleider op max 8 kinderen, indien de kinderen zelfstandig kunnen klimmen. Deze volwassenen betalen dezelfde arrangementsprijs als de kinderen.

Voor de stoere kids party (kids parcours) moeten er minimaal 2 volwassenen vanaf de grond assisteren per 8 kinderen.

9. Hoe zit het met begeleiding van kinderen?

Kinderen van 8 t/m 10 jaar mogen alleen onder begeleiding van een meeklimmende volwassene (18+) deelnemen. Een volwassene mag maximaal 2 kinderen begeleiden. Voor het kids parcours (lichtgroen) en de leeftijden 5 t/m 8 jaar geldt dat er een volwassene vanaf de grond moet mee lopen om ze te begeleiden. Deze volwassene mag ook mee klimmen en betaald dezelfde prijs. 1 volwassene mag maximaal 2 kinderen begeleiden.

Voor schoolklassen en kinderfeestjes maken we hiervoor aparte afspraken.

10. Wat kunnen wij nog meer doen, behalve klimmen?

Behalve klimmen kan je bij ons terecht voor complete dag. Arrangementen inclusief lunches en/of barbecues en buffetten. Zijn er mensen in de groep die niet durven of kunnen klimmen? Ook dat is geen probleem. Via Zeeuwse Gasten vind je nog veel meer mogelijkheden.

11. Moet je ook betalen als je alleen wilt kijken?

Ons bos is volkomen open. Dit betekent dat toeschouwers niet hoeven te betalen. Alleen als je klimt, betaal je entree.

12. Kan ik bij het klimbos pinnen?

Ja, er is een pin aanwezig.


Klimbos tickets

DIRECT ONLINE RESERVEREN

Of reserveer telefonisch:

0111-450045


Klimbos Zeeuwse helden cadeaubon!

CADEAUBON KOPEN

Iemand verrassen, bedanken of gewoon een leuke verrassing geven? Geef de Klimbos Zeeuwse Helden cadeaubon!

De cadeaubon is makkelijk online te bestellen, u kiest voor welke leeftijdscategorie u de bon wilt aanschaffen en ontvangt hem u direct op het opgegeven mailadres. Tevens is het mogelijk om deze bij de balie van het klimbos te kopen. De cadeaubonnen zijn 24 maanden geldig vanaf de datum van aankoop.